dimarts, 29 de setembre del 2020

Soc egoista

Si aquests dies la freqüència de publicació d'entrades és alta, és perquè estic evitant fer la feina que se suposa que hauria de fer.

I entre frase i frase, sense voler, he fet un pas minúscul però he parat, no sé per què, oblidant altre cop la feina i tornant uns instants en aquest quadre de text. M'estic oblidant del determinisme o de l'aleatorietat, em dic. Tanco i obro els ulls diverses vegades i el món fa pampallugues. L'evasió de la responsabilitat em té aterrit i em governa.

Parlo de la culpa, de la por a un mateix. I m'amago davant d'una realitat que no té en compte l'individu. I surto al balcó per fer un gran crit: Soc egoista! Proclamo davant de tots els veïns la meva naturalesa. Soc egoista! Repeteixo més fort. La veu se'm trenca però hi torno. Sento insults i amenaces. I escupo als vianants que fan crits de terror quan la meva saliva els atrapa. Salto com un nen que fa una rebequeria. El balcó és ferm i no nota les meves sacsejades. Faig tremolar la barana amb violència mentre torno a cridar: Soc egoista! 

Vull tornar a ser jo, aquell que es creia coneixedor del món, de la vida i estava impregnat de la puresa de la ignorància. Ara la ignorància és perversa i orgullosa, no accepta l'error i abraça la mentida. No sé res però en parlo. De vegades, dies com avui, m'agradaria callar per sempre.

4 comentaris:

NoName ha dit...

Un coach egoista...

Ja.

Va bé que ho diguis.

(per cert, a Xina es treballa de 9 a.m. a 9 p.m. 6 dies a la setmana tot i que és ilegal)

artur ha dit...

Estàs posseït per un alter ego ?? "Vade retro !! hehehe
Salut i un exorcisme , per remeiar-ho !

Peix ha dit...

NoName, coneixes algun coach que faci coaching de gratis? Tots són avariciosos, volen els teus diners, només per a ells. Són, doncs, egoistes per definició. Jo, quan me'n faci, també ho seré, i no me n'amago.
A la Xina es passen, tant treballar els fa feliços? Avui que m'he despistat i he plegat mitja hora tard, quan he vist l'hora m'he dit: para de treballar ara mateix, estúpid.

Artur, estic posseït per molts alter ego, ja no sé ni qui soc. Encara que no ho veus, estic escrivint el comentari fent passes enrere.

NoName ha dit...

Avui a Xina és Zhong-Qiu Jie, suposo que ja no estarien treballant.

Creative Commons License