dimarts, 1 de desembre del 2020

L'aliment de l'impostor

Seguint la sèrie:

Vaig per la ciutat pedalant d'una a banda a l'altra. La gent es cansa, els joves i els grans. Per fer cent metres només són capaços d'agafar el cotxe. Alguns, uns pocs, caminen i una minoria va en bicicleta. Però la majoria diu que és una ciutat on no es pot anar ni amb bicicleta ni caminant. Té dos nivells separats per carrers de pujada i de baixada amb forts pendents. Em pregunto sovint si estic vivint en una ciutat malalta i envoltada per la desídia. I com que jo l'odio, ella m'odia a mi, m'aïlla i em fa sentir estrany.

Quan la ciutat se'm fa petita salto de la ciutat al bosc, a la muntanya, per camins plens de pedres, fulles i arrels, entre arbres i arbusts de tota mena. I quan el bosc se'm fa petit, entenent que la vida és breu, faig un nou salt, cap a la carretera, encarant-me de ple als seus perills, a jugar amb alguna cosa més que la bicicleta. Sigui a la muntanya o a la carretera em trobo amb altres ciclistes i de vegades compartim una estona el camí, sense diferències ni odis, i em sento feliç.

Em desconcerto i sense voler m'agafa una culpa que de mica en mica va creixent. I quan és prou gran m'aparto i segueixo un altre camí. No em mereixo les seves paraules, em dic dins meu, tard o d'hora descobriran qui soc i m'aïllaran, portant els mals de la ciutat a l'entorn que més estimo. Així doncs, abans no sigui massa tard, ho faig jo. I desapareixo com si mai hagués existit.

4 comentaris:

artur ha dit...

Curiós "infiltrat "!.... ho vol tot ;)
Salut !

NoName ha dit...

Entenc que els impostors megen peixos al bosc i llavors salten a la carretera, oi?
Veig unaxemeneia i dic: no sóc robot!

Peix ha dit...

Artur, hi ha gent molt aclaparadora pel món. No estan mai contents... Salut!

NoName, sí, són gent de baixa estofa. Prop d'on visc, fa anys, un grup de gent a la nit, saltava en pilotes a la carretera abans que passés un cotxe, vigilant, això sí, que no els aixafessin. En deien el joc del conill. Per sort no menjaven peix al bosc, per tant els considero de bona estofa (aquesta paraula, estofa, no sé si l'havia escrit mai i ara en un comentari ho he fet tres vegades). Jo al·lucino amb lu fàcil que és enganyar el reCaptcha. Que no ets un robot?

NoName ha dit...

En pilotes?? Que no tenien diners per comprar-se roba?

Creative Commons License