dijous, 5 de març del 2020

De com els peixos van poblar la terra. La veritat mai explicada.

—On són les cames quan més les necessito?— Es preguntà un peix antic vora una riba deserta quan intentava escapar-se d'una reunió de veïns. Aleshores el cel s'obrí fent un gran terrabastall. Dues mans gegants van aparèixer duent amb molt de compte dues cames d'una mida ínfima comparades amb els dits de la mida de les grans muntanyes, encara per descobrir. Les mans van col·locar amb suavitat les cames al peix antic i li van dir:
—Ves, pobla la terra i viu una vida de secà—.
—Guaita, unes mans que parlen!— va exclamar el peix amb un to de mofa. Les mans, amb una gran fortalesa mental, van sospirar i no van arrencar-li les cames. Després es van retirar cel amunt fins que van desaparèixer.

—Peix antic!— Va sentir cridar. Era el president de l'escala. El peix antic va utilitzar les seves noves extremitats amb molt poca traça per sortir de l'aigua.
—Escolta, que soc el primer ésser viu que en porta, que ser pioner no és una tasca senzilla—, es va queixar al no-res amb certa vergonya pel seu caminar poc reeixit. I així va sortir de l'aigua, sense adonar-se que el seu pas era petit, però era un gran pas pels éssers vius.

Epíleg.

Va avançar entre un pedregam que anava cridant:
—Ai! Ui! Vigila, si us plau!— I el peix responia:
—Perdoneu, ho sento, disculpeu-me…—. Uns metres més enllà el terra era més agraït i no es va queixar al seu pas.



Altres frases que han sortit durant l'elaboració de l'entrada d'avui:

La banalització de les proeses rares en un context moral indefinit es considera de mal gust.
Quan les prunes s'assequen entremig dels camps de blat, les erugues s'alcen i caminen com granotes al vent.
Alegreu-vos i canteu la joia de la bona nova: avui la vida ha seguit com ahir.

7 comentaris:

artur ha dit...

No es gens banal la història !...doncs es veu que a assentat precedent o jurisprudència, si vols !... Els espermatozoides al principi son com peixos, no tenen cames i ...ves per ón, al caps d'uns mesos , ja tenen peus i fins i tot braços! ...i les seves primeres passes , desprès de una mica mes, tampoc son per tirar coets ! heheh
M'ha agradat la teva classe d'història natural ! ;) Bon cap de setmana !

Estadísticament, segueixes en el percentatge similar d'ahir:
Vocals 591 43'55 %
Consonants 766 56'45 %
Es el patró lingüístic del sr. Peix, segurament !

NoName ha dit...

Si no fos perquè ja tenim una Genesi ben escrita al Pons's blog gairebé diria "i així va ser"! Però ja saps que aquesta història és només un mite i en realitat el Pons va crear el món en 6 dies i el 7é es va traslladar al wordpress. Ara bé, a la pregunta "On són les cames quan més les necessito?" jo crec que la resposta correcte és "busca-les a la bici", i el peix antic nedà cap a la seva bici que anar sense cames segur no podía, en trobà un parell de cames excel·lentment articulades, s'hi muntà i pedalà amb frenesí intentant escapar-se al president d'escala... I des de llavors els peixos pedalegen en el seu temps lliure ^^


El bon gust no es pot definir fora del context.
Personalment, no vaig veure mai una granota caminant. Per tant assumeixo que les granotes no caminen, només salten.
Sospito que que joies de la Bonanova no s'aconsegueixen amb cantars... Igual que la vida d'avui no va seguir com ahir, i el número de morts de coronavirus va pujar.

Peix ha dit...

Em fa especial il·lusió que t'agradés la meva classe, Artur, moltes gràcies. Darwin ha quedat relegat al paper de l'anècdota històrica amb la meva explicació veritable com va anar. M'agrada seguir aquest patró lingüístic :)



NoName, crear el món i acabar al wordpress és d'allò més snob que hi ha. Ja ho he dit.
Pel tema del coronavirus em fa certa il·lusió veure com evoluciona aquesta crisi, que bàsicament em preocupa per si em priva d'anar pel món amb la bici.

NoName ha dit...

A mi no em fa cap il·lusió, tot i que també em preocupo per on puc anar jo personalment i si de cop tindria limitacions.

Peix ha dit...

Bé, ara ja no podré anar amb bici gaire lluny. Com a molt, de moment, podré fer voltes per la zona confinada...

NoName ha dit...

Que vius a Igualada? Molt xungo lloc per trobar-te al present, he llegit que tenen muntanyes de gent infectada amb el virus que destrossa els pulmons... A més a més, com que és un virus nou no saben si la fibrosi pulmonar que provoca és o no reversible. Més val que et quedis tancat en casa! Pensa que el bloc del Pons no pot prescindir de peix.


Quina és la piscina que t'han tancat? La buscaré pel google maps ^^

Peix ha dit...

Al costat de l'hospital hi ha el dipòsit de cotxes. Els han tret tots i ara hi amunteguen els morts. Jo, com que no puc sortir de casa, no ho he vist.

La piscina es diu Les Comes, està més enllà de l'hospital, cap al nord. Ho dic així, cap al nord, perquè sembli èpic.

Creative Commons License