dijous, 7 de desembre del 2023

Fotos

Merda, avui he mirat fotos de fa uns quinze anys. M'he vist en algunes fotos i no em reconeixia. En altres fotos he vist a gent que ara no sé si reconeixeria. Anava a saber-me greu veure a tanta gent que he abandonat

però la vida del Peix és així, lliure de lligams i sentimentalismes. Aquests dies m'he estat configurant un nou ordinador, per això no passava per aquí. Bé, això va ser fa unes setmanes, però he estat massa ocupat enlluernant-me de la seva rapidesa. Per descomptat, hi he instal·lat Linux. Com que volia certa estabilitat en el sistema, vaig optar per la versió estable de Debian. No li vaig instal·lar cap entorn d'escriptori, que és el sistema tradicional de finestres que ens podríem trobar en un Windows o en un Mac, sinó que vaig optar per un gestor de finestres. El fantàstic QTile. Tinc diverses raons per no utilitzar un entorn d'escriptori: primer, que no el més important, és extremadament configurable; segon, m'estalvia molt de temps i el tercer i més important, consumeix pocs recursos i així els puc utilitzar en les eines que em fan més productiu. Que el mateix sistema operatiu es mengi la meitat dels recursos és una animalada, seria com viure en una casa plena d'objectes que ocupen espai sense cap mena de sentit

ja que en una casa s'ha de tenir només el que fa falta, la resta ni hi ha d'entrar. Per exemple. Necessito cortines? No. No en tinc. Necessito prestatges per posar-hi decoració? Decoració? No en tinc ni en necessito, la casa ja és bonica. Per tant, no tinc prestatges. Al despatx en tinc, ho reconec, amb llibres. Bé, ho confesso, de bicicletes, llibres i ordinadors, mai se'n tenen prou.

4 comentaris:

NoName ha dit...

Si t'haguessis comprat un Mac encara ho hauria entès, però amb un Debian qualsevol...
Per què no vols provar RatPoison o WMaker? El BlackBox tampoc no està malament ^^

Què anava a dir, jo tinc decoracions pegades a les parets, uns quants puzzles, uns quants quadres, unes flors artificials amb valor purament espiritual (ajuden a concentrar-me l'imaginació), una tortuga que el Pons ja la coneix i encara no l'he trencada, un gat xinès de la sort i varies boles de cera que vaig col·leccionant dels formatges-bola, les hauria de llençar que no cal i el pis té espai ocupat extra o què passa?

P.S.
A un bol de peix evidentment no necessites cortines, però a les cases on viuen humans la gent es preocupa perquè no es vegi massa des de fora, no sé si m'explico.

NoName ha dit...

P.P.S.
Aquesta setmana no vam tenir cap dimarts vintage, es veu que a Catalunya la constitució espanyola mana...

Peix ha dit...

Si m'hagués comprat un mac, primer m'hauria sentit molt entusiasmat, però al cap dels dies hauria sentit el buit del seu sistema operatiu. Fa deu anys era bo, ara fa una mica de llàstima, i mira que he intentat utilitzar les seves novetats, però res, penós. Al portàtil, perdó, MacBook super mega Pro, que ja té uns anys, tinc ocultes les barres superior i inferior. Normalment, al mac, treballo amb les aplicacions a pantalla completa, una per escriptori. Com a molt, alguna vegada he tingut dues aplicacions a pantalla completa. Quina gestió més nefasta que té macOS amb les finestres. Continuen amb una solució dels anys noranta, de quan fer servir el ratolí semblava qui sap què. A més a més, no penso comprar-me un portàtil mac nou fins que no arreglin el pedaç que van fer amb la càmera. Patètic.

Ara que tinc l'ordinador bastant ben configurat, provaré altres sistemes. Volia provar hyprland, només per al·lucinar i marejar-me. I ja que hi som, provaré el RatPoison a veure què. Wmaker i blackbox els havia fet servir fa anys, massa avançats pel que necessito :)

Les cortines són per la gent que té alguna cosa a amagar, com ara la intimitat, o per evitar enlluernaments innecessaris per part del sol. Jo no en tinc perquè el sol és benvingut a casa i perquè al meu davant tinc una nau que, encara que hi treballen i més d'un cop he vist algú observant en lloc de treballar, no em molesta. Tinc una finestra a la cuina que dona a un interior molt ampli, la resta de veïns ho tenen ben tapat. Són burros. Que tenen por de mostrar quina merda es cuinen? Si mengessin bé no s'amagarien com rates.

Les decoracions serveixen per omplir el buit que cadascú té dins seu. És conya, el meu pis està decorat, però només amb una bici penjada que també utilitzo cada cap de setmana. És una decoració pràctica. Si hi posés res més, li prendria el protagonisme. Respecte a la teva decoració, pots deixar els puzles, ja que fer-los devia tenir la seva complicació, però la resta fora. Flors de plàstic i espiritualitat són dos conceptes que junts que se m'escapen completament. Posa't una sansevièria o alguna planta similar, que viuen sota les condicions més pèssimes. La tortuga, torna-la al seu hàbitat, al bosc mediterrani, ni que sigui de plàstic, ella ho agrairà. En aquest cas és permès deixar plàstic al bosc, crec. Del gat no opinaré res. Del tema de les boles de cera deixa-ho per als pisos d'estudiants de primer de grau.

PS. El dimarts va ser Sant Nicolau. Els catalans que fan festa celebrant la Constitució espanyola són tots uns venuts.

NoName ha dit...

No sé de què et queixes, els Macs també tenen escriptoris, pots omplir-los o no segons que et vingui de gust. Ara bé, haver perdut completament el window-shade és un veritable desastre, però què es podría fer?? Com a molt afegir-ne una pantalla externa o dues per compensar l'espai que perds per no poder transformar les finestres en barres. El ratolí no té cap paper en un MacBook Air, no sé de què parles... Als portatíls nous jo trobo que van fer una gran merda amb els ports. Encara estic amb el model del 2017 i no tinc gaire gana d'avançar, no m'atreu gens un portatil que necessita tants accessoris.

Les cortines són per a la gent no-exhibicionista, la majoría preferim no exposar els esquelets que tinguem als armaris, no fos el cas que els ossos canviin de color amb la radiació UV! També serien utils per als que tenen una cuina massa exquisida, imagina't despetar segons quines enveges quan decideixes cuinar una model famosa o un ex-rei de l'estat espanyol, per exemple.

Jo tinc un stepper però no és exactament decoratiu i quan vaig canviant-lo de lloc per raons estetiques noto que pesa molt, no és una decoració pràctica. Les flors no són exactament allò que vas entendre (el plàstic no té gaire a veure amb el paper i els textils), i tenen una aplicació molt concreta: un les mira i pel cap li comencen a passar coses - millors que les que un va somniant, en tot cas. La tortuga és de ceràmica, igual que el gat de la sort. Les boles de cera están incloses en el preu dels formatges-bola, com podría llençar-les sense més?!? Com a mínim que primer caduquin...

P.S.
El Sant Nicolau a aquest país es festiu?

Creative Commons License