diumenge, 5 de novembre del 2023

Cap al centre

Fa massa hores que estic tancat al pis, les parets s'estrenyen i necessito sortir a l'aire lliure. Sense pensar m'aixeco, em poso la jaqueta i surto escales avall. A fora el vent m'envesteix i em recullo intentant protegir-me. El fred ha vingut de sobte i noto com s'escola dins meu. Camino carrer amunt cap al centre, entre la foscor i els arbres que, ballant, van perdent les fulles. El carrer és brut i ple de sots i ha perdut tota seva vitalitat. On abans hi havia tota mena de comerços ara només queden locals amb el cartell on diu es ven o es lloga. Cartells desgastats i vells. L'any passat, en un temporal de vent semblant al d'avui, va fallar el sistema d'enllumenat del carrer. Pels pocs veïns que quedem arreglar-lo era una pèrdua dels diners. La foscor m'agrada i m'hi sento còmode.

S'acosta un cotxe que m'encega i passa pel meu costat a gran velocitat. M'intento tapar el rostre quan passa acotant el cap. Gràcies al cotxe veig un noi que camina cap a mi. Segurament m'haurà vist. Em fixo en la seva ombra que s'apropa decidida. Camina balancejant el cos. Tal com és la silueta suposo que porta les mans a les butxaques. Em fa una mica de llàstima. Va amb el cap cot, ignorant-me. Així que passa pel meu costat em giro de cop i li encasto el puny a la mandíbula. Cau sense cap mena de resistència, com un pes mort. M'ajupo i li remeno les butxaques. Li prenc la cartera que portava als pantalons i, de la butxaca de la jaqueta, li arrenco de la mà el mòbil. Trobo un estoig dels auriculars i palpo les seves orelles per agafar-los. En trobo un. L'altre deu haver caigut i no vull perdre el temps buscant-lo. Tiro l'estoig i l'auricular i el deixo estès al mig de la vorera. Camino de pressa mentre regiro la cartera. Només hi ha un bitllet de cinquanta, la resta són papers i targetes. Llenço la cartera enrere, pensant que anirà a parar prop del noi. Tombo pel primer carrer que trobo. No em fa res fer una mica de volta per arribar al centre.

9 comentaris:

NoName ha dit...

No vas agafar els auriculars, quin error!! Ara et tocarà deixar a tothom saber què bé sona aquesta canço quan la posis en marxa al mòbil robat!


P.S.
La secta es preocupa per tu

Pons ha dit...

Encara gràcies que has trobat 50€, avui en dia ja ningú porta efectiu a sobre.

NoName ha dit...

Que t'has quedat atrapat amb el felpudo trampa 嗎
Vols que et llenci un got d'aigua damunt per veure si et desencalles?

NoName ha dit...

Incentiu cap-setmaner

Peix ha dit...

En aquest blog no acceptem la violència gratuïta. Ni les tortugues.

NoName ha dit...

Si no la vols gratis cap problema, també la pots pagar ^^

Peix ha dit...

Bé, aleshores potser sí.

NoName ha dit...

El teu material de cap de setmana... Cortesía de la secta, no cal donar les gràcies! Recorda els teus deures i ja ^^

NoName ha dit...

Oi que fa temps que no menges? A la secció dels comentaris gratuits del Pons hi ha més del que et penses ^^

Creative Commons License