dimecres, 29 de juny del 2022

La piscina

Sota del pont que porta a la piscina hi ha tot d'horts i un torrent que gairebé mai té aigua. Sempre que hi passo em fixo com el paisatge va variant. Les tomaqueres i també les mongeteres sempre són les que es veuen més, però també hi ha cols, enciams i patates i més avall hi ha maduixeres i ara melons i síndries. La setmana passada pujava mirant com havien cavat unes noves rengleres en una part on abans hi havia patates; amb les calorades potser han avançat la collita algunes setmanes, vaig pensar sense saber gens quan s'acostumen a collir; i estava més distret del normal quan vaig sentir un crit agut des de l'altra banda del carrer:
—Guineu! Què fas per aquí?— Em vaig girar desconcertat, més pel crit que pel que deia. Era evident que se'm dirigia a mi, al meu voltant no hi havia ningú.
—Maleïda gata, ja et vaig dir que era un peix!— Duia una brusa negra amb un brodat platejat sota del coll. La mica de vent la feia onejar i amb el sol de tarda transformava en espurnes que brillaven cap a les seves galtes.
—Sempre seràs una guineu esquerpa per a mi.— El seu somriure murri va fer que, sense que me n'adonés, estigués travessant el carrer.
—Quina granota més bonica que portes—, li vaig dir. Havia llogat un pis amb una amiga i l'estava pintant. Vestia sota la brusa una granota vella i plena de taques.
—I a part d'esquerpa ets estúpida, no sé per què he baixat a saludar-te—. Va tancar la boca prenent els llavis i va cloure els ulls. Amb aquesta cara d'enfadada vaig fixar-me que tenia un nas menut i rodó. Suposo que els seus ulls no havien deixat encara que em fixés en ell. M'hi vaig apropar una mica més i abans que fos massa a prop va girar el cap fent volar la cabellera negra i llisa cap a mi.
—Soc un peix.
—I tossuda!

6 comentaris:

artur ha dit...

A veure si al final, resultarà que si , que ets una guineu ! ;D
Salut ;)

NoName ha dit...

Quin nivell cultural més baix té la gata aquesta, no sap distingir guineu del peix, mare de Pons Nostre Senyor... Que es miri la documentació abans de cridar pel carrer, sisplau! Ha de començar per aquí, anar aprenent sobre El Peix amb paciència i cap al final descobrirà també La Guineu, de tal forma que mai a la seva vida podrà tornar a equivocar-se ^^ - quin desastre, sisplau, quin desastre

NoName ha dit...

Recorda que al bloc del Pons els comentaris són gratuits i inexplicablement t'has perdut varis CT-s... Quina sort tenir companys de secta que se'n recorden de tu i fins i tot et mostren on què t'havies deixat ^^


P.S.
Per uns preus mòdics et podriem oferir serveis de tracking de mòvil, claus i compte bancari també! també! També!!

Peix ha dit...

Artur, és un complot?

NoName, un desastre absolut.

NoName, quin és el preu?

NoName ha dit...

El preu és mòdic.

artur ha dit...

:D :D :D
No, guineu, no ...tranquil !! ;)
Salut !

Creative Commons License