divendres, 20 de maig del 2022

És hora d'anar a dormir

Ara hauria d'estar dormint perquè és tard. El temps, com a la resta de la gent, perquè no soc per res del món especial, em governa. Però hem de tenir clar que el temps no existeix com a tal sinó que és una representació de la transferència d'energia. La nostra forma de vida, per adonar-se de la pròpia existència, se l'ha fet seu. I des del nostre punt de vista, per no complicar-nos en termes que no venen el cas, fa molt de temps, no parlo d'anys ni de segles, parlo d'eres a escales universals, al principi, l'energia es trobava en un estat d'estabilitat perfecte. Com que era estable aquesta no es transformava, per tant, no necessitava el temps, ni tampoc necessitava espai per moure's, ja que qualsevol moviment l'hauria alterat. L'energia era el tot i alhora el no-res. Quina va ser la pertorbació que va desembocar en el nostre univers i en última instància, fins ara, en la nostra existència? Va ser la mateixa energia com a ésser conscient que va decidir formar tot el que ens envolta? Així doncs, som una part d'ella? O bé la pertorbació va ser causada per un agent extern? Aquesta segona opció, tot i que seria interessant tenir-la en compte, fa de la nostra vida una simple diversió de l'agent extern que pot fer de nosaltres el que vulgui. En canvi, si som fruit de la pròpia energia que va decidir transformar-se, nosaltres també som lliures de transformar-nos. No vull dir que ens podem transformar en el que vulguem, l'energia té les seves normes, però tenim la llibertat de prendre les nostres decisions. I amb aquesta llibertat decideixo anar a dormir.

6 comentaris:

NoName ha dit...

Fas bé anant a dormir, dormir és important.

El temps, com a la resta dels peixos, no em governa. El temps no és ni diners, ni cap representació de la transferència d'energia. El temps és vida. Fa molt de temps, no parles d'anys ni de segles, parles d'eres a escales universals, al principi, l'energia no tens idea on i com es trobava. Com que no tens idea de com era, pots imaginar-te el que vulguis i/o/però donarà igual.

https://www.youtube.com/watch?v=8An2SxNFvmU

artur ha dit...

Desenganyem-nos ...el temps és un invent del capitalisme per fer-nos gastar els diners en regals i celebracions dels "aniversaris" !! ;DD
Salut i bona nit !

PD: ,,,no deien que els peixos no dormien ?? o ho tinc malentès ?? ;)

Pons ha dit...

Així doncs, amb la teva energia et vas transformar en peix

NoName ha dit...

Quan era petita la meva cosina va tenir molts peixos, durant molts anys. Ara que ella també s'ha fet vella té gos.

Espera, no, no estic dient del tot bé! Ara té marit, fill i gos.

Peix ha dit...

NoName, els pops dormen?

Artur, potser tens raó. Potser és una enganyifa dels de dalt. Els peixos, almenys els que jo conec, jo, dormim. Ara bé, podria ser jo mateix l'excepció que confirma la regla.

Pons, sí, però no un peix qualsevol, un peix amb un bloc.

La teva cosina, NoName, crec que ha superat el joc de la vida. Aconseguir tenir marit, fill i gos assolir la cúspide de tot ésser humà en la societat actual. Si us plau, felicita-la de part meva.

NoName ha dit...

No sé, jo per al gos la felicitaria, però fixa't que ha perdut peixos, gat, cotorres, conills d'indi i fins i tot algun hamster. Per mi que no surt gaire a compte el gos.

Creative Commons License