dijous, 9 d’abril del 2020

Sensible

Mentre escolto les variacions Goldberg interpretades per Glenn Gould, em venen ganes d'escriure. Però és mentida, no tinc ganes d'escriure. I, si he de ser franc, estic escoltant la banda sonora de la pel·lícula From up on Poppy Hill. Però no ho puc dir, he de fer veure que tinc un nivell cultural alt i escolto Bach una vigília d'un dia festiu.

Aquests dies estic sensible, no tinc ni idea per què ho he escrit, a veure què en surt.

No soc dels que llegeix gaires notícies i podria ser un dels meus punts flacs; em perdo bona part de la informació del voltant. I també pot ser que em quedi, algun dia, sense opinió. O ja no en tinc? Aquests dies, però, com qui no vol la cosa, llegeixo alguna notícia. I aquesta sensibilitat que porto no em permet arribar fins al final de la majoria dels articles. Em poso nerviós i he de deixar de llegir. Què costa corregir-los? Estan ple de faltes, frases mal construïdes o repeticions innecessàries. El vocabulari és pobre, s'utilitzen una vegada i una altra les mateixes expressions i tinc la sensació que no hi ha cap amor per la llengua que utilitzen. On queda el respecte?

I jo, un simple mortal, critico sense predicar amb l'exemple. Faig faltes i construeixo frases estranyes i inconnexes. Els meus texts sovint perden la coherència i repeteixo els mateixos recursos, dia sí, dia també. A més a més, puntuo com em plau. Però hi ha una diferència bastant important: això és un bloc de notes que no té cap rellevància. Un diari informa, crea opinió i, encara que no ho vulgui, fa de referent en l'escriptura.

Bah! Tot això és mentida. No fan faltes els diaris, que per això existeixen els correctors automàtics. L'única queixa que tinc és aquest ús continuat dels diacrítics obsolets. A partir de quin dia serà considerat una falta? Quan es farà la normativa que els eliminarà del tot?

Quanta sensibilitat.

9 comentaris:

NoName ha dit...

A veure, queixar-se per queixar, que és una nova moda? 你不舒服吗?和点儿茶吧

Sergi ha dit...

Espero que no es considerin mai una falta, els diacrítics! A mi encara m'agrada posar-los... I no sé si fan faltes els diaris, però quan fan servir els traductors automàtics...

NoName ha dit...

Aquí tens per riure una estona, a veure si se't va la sensibilitat:

https://www.youtube.com/watch?v=1xPT9h88lQ4

artur ha dit...

Reivindico la feina de correctors i traductors d'ofici !...els automàtics, penso que necessiten un traductor per corregir-los també a ells ... :)
I si no fos, perquè dius que és mentida, tindries una bona elecció musical, per escriure els posts. Vaig a buscar la que dius que es certa, a veure què tal es !.
Salut :)

NoName ha dit...

Pot ser que el Peix Sagrat de la secta ponsiana no passi pel bloc a saludar al seu mestre un dilluns tan gloriós com aquest?

Peix ha dit...

Doncs NoName, fa uns mesos se'm va trencar la tetera i des de llavors que no prenc te. En volia comprar una de nova però van passant els dies i no ho he fet encara. Per cert, ja he comentat.

XeXu, jo sóc una ovella negra en el tema dels diacrítics. Suposo que, com que sempre he sigut una mica mandrós, els he trobat sempre innecessaris. No saps els disgustos que he donat a la família per culpa d'aquest tema... pels diacrítics, no per ser un vago.

Artur, la banda sonora que dic no està pas malament per passar l'estona. És d'una pel·lícula d'animació japonesa. I m'agrada escoltar les variacions Goldberg. Hi ha una gravació de Glenn Gould on ell posa tanta passió que hi canta a sobre. L'escolto sovint quan estic treballant.

artur ha dit...

Doncs si , no està malament la banda sonora :)

NoName ha dit...

Pots comprar un d'aquests a l'Amazon, tens l'avantatge de bullir l'aigua rapidament:

https://www.amazon.es/s?k=hervidor+agua+electrico

Peix ha dit...

No no, que estic en una època minimalista i no compro (menys coses per la bici, clar). No em temptis.

Creative Commons License