dimecres, 24 d’agost del 2011

Gloriós Sant Bartomeu

No estic mort. El camí varia, no és monòton i per sort no entra en la rutina. Fa calor, són dies de festa i ja treballo prou davant de l'ordinador per escriure algun text rallant a l'absurd. Podria escriure alguna cosa més? Segurament sí, però és estiu i cal sortir al carrer per aprofitar tots i cadascun dels segons que passen.

Va, que m'animo. Molt breu diré alguna cosa:

Avui és el dia important d'una Festa Major en una ciutat que tot just la va clausurar el dilluns. Paradoxal que el dia més important caigui fora dels dies de Festa Major. Això passa. Serà per un tema comercial? Per un tema que els habitants puguin aprofitar millor les vacances deixant mig morta la ciutat? Mica en mica més persones prefereixen quedar-se i sortir de vacances uns altres dies. Segur que l'economia hi ajuda, però any rere any som més els que ens quedem per aportar el nostre granet.

Avui és el dia de Sant Bartomeu. Creguis o no creguis en Déu, va bé tenir un tòtem o una figura per donar sentit i una unitat a unes festes que venen de fa molts anys. Cantarem una missa, el qual he de dir que de mandra me'n fa, però tot sigui per aconseguir un sentiment d'identitat i sentir-se orgullós d'una ciutat i de la seva gent cantant els Goigs del Patró. I després una cercavila senzilla que s'ha volgut fer des d'uns criteris simbòlics el qual no tot hi té cabuda. És interessant la polèmica que ha creat no deixar entrar a tothom i com se les arriba a carregar una sola persona quan realment en som centenars els que hi estem posats. Però què hi farem. Ja veurem amb el temps si funciona o no funciona. D'una ciutat que renuncia a celebrar la Festa Major el dia del seu Sant pot passar qualsevol cosa.

Viure i notar l'ambient, l'emoció, el nerviosisme de les ganes de sortir a ballar o cremar foc per alguna cosa més que el sol fet del perquè toca ja que és Festa Major, em fa somriure i trobar el sentit a una festa que fins fa ben poc m'agradava només per la quantitat desmesurada d'alcohol i per alguns actes molt divertits i absurds.

Ja no és una festa més. És la Festa Major.

2 comentaris:

zel ha dit...

Home, el peix treu el cap! Sí, això passa, de vegades saben que el que compta és la festa de fi de setmana, sigui el sant que sigui.

Si de cas,per conformar-te, et diré que arreu passa el mateix!
Una abraçada!

Peix ha dit...

Sí, estic fent moltes vacances del bloc... de la resta no :-(

Creative Commons License