dimarts, 13 d’agost del 2024

La carrera

Agafo un llibre. És llarg, molt llarg.

Agafo un altre llibre. És llarg, no tant com el primer, però es pot considerar també un totxo.

 

Quin acabarà abans?

 

I començo a llegir el primer, un clàssic realista, antic i espès, on cada descripció, situació o conversa s'allarguen pàgines i pàgines i em pregunto si l'autor desconeixia el concepte del paràgraf.

Començo el segon, modern i fantàstic, i trepidant, que des de la primera pàgina t'absorbeix i segresta el teu temps.

 

És una carrera que pot durar dies.

 

I si semblava que el primer no enganxava anava ben equivocat, a pas lent i constant, de mica en mica començo a estimar i a odiar els seus protagonistes de l'alta societat de principis del segle XX que, sense saber com, ja formen part de la meva vida.

Tornar al segon sembla una traïció, però, així i tot, m'hi endinso, deixant-me raptar per la seva història plena de misteris i fantasies, on éssers gairebé mitològics tenen una batalla que pot acabar amb l'existència de l'univers.

 

L'atzar fa que les històries coincideixin a la mateixa ciutat i per poc temps de diferència. La coincidència no dura més d'un capítol, però durant aquest instant em pregunto si seria possible que la meva idea de fer una carrera amb les novel·les les ha pogut alterar d'alguna manera. Preocupat, alterno pàgines d'un i l'altre llibre. I l'objecte misteriós que és capaç de salvar el món acaba a les mans d'una comtessa que tan sols volia anar a la seva casa d'estiu. I el seu marit, un general retirat que fins ara tenia poc a veure amb la història, es troba entremig d'una batalla d'éssers ben estranys quan tombava cap a la taverna on és client habitual.

 

Sembla que serà un empat.

3 comentaris:

NoName ha dit...

Vas bé, pensa que jo gairebé vaig comprar un llibre sobre l'evolució de Barna amb els segles, ja ni recordo el nom de l'autor.

Peix ha dit...

L'evolució de Barna deu ser ben avorrida, sempre ha sigut caòtica i plena de gent estranya. En aquesta ciutat només hi poso els peus si m'hi obliguen.

NoName ha dit...

Doncs vaig llegir un fragment del llibre a l'atzar que deia que el Carrer Tallers abans era de burdels... d'avorrit potser no tindrà tant, hahaha

Creative Commons License