diumenge, 17 de desembre del 2023

Un planeta perdut

Ens trobem en un planeta perdut a la perifèria d'una galàxia llunyana. La vida fa milions d'anys que hi va aparèixer, però tot just ara una espècie ha començat a despuntar per sobre de la resta. Camina amb les dues potes posteriors i aprofita les altres dues per desenvolupar habilitats complexes. Aquesta nova espècie té les gestants que, per haver de portar dins seu força mesos les seves cries i per poder-se defensar d'altres espècies, són més fortes i intel·ligents. La resta d'éssers de l'espècie són petits, ràpids i astuts per poder escapar-se de depredadors mentre busquen aliments per a les gestants i les seves criatures.

Durant els mil·lennis vinents, aniran poblant i fent-se seu el planeta gràcies a la intel·ligència i l'astúcia. Construiran espais segurs i desenvoluparan tecnologies que els permetran explorar i colonitzar noves àrees del planeta. Les gestants, amb la seva fortalesa i intel·ligència, es convertiran en figures clau per a la supervivència de la seva espècie. Desenvoluparan tècniques per a la criança i l'educació de les seves cries, transmetent coneixements essencials per a la supervivència i l'èxit de la comunitat. La resta de l'espècie, els membres petits, ràpids i astuts, jugaran un paper vital en l'obtenció d'aliments i en la recerca de noves i millors zones on poder viure.

Podem imaginar, doncs, que a mesura que la societat avanci, es podrien establir interaccions amb altres formes de vida del planeta. La nova espècie podria aprendre a equilibrar la seva expansió amb el respecte pel seu entorn i altres éssers vius. Això podria conduir a una coexistència harmoniosa i a la preservació de l'equilibri ecològic del planeta. Però no serà així. Arribarà un dia que els éssers no gestants se sentiran menystinguts creient-se més intel·ligents del que realment són. Amb enganys i violència acabaran imposant el seu règim, dividint-se en clans, destrossant l'entorn pels seus interessos més immediats i privaran dels millors aliments a les gestants i part de les criatures. 

Amb el temps, el règim serà vist com a vàlid i l'únic possible i durant segles i segles seguirà amb petites variacions que s'anunciaran com a grans disrupcions. Les gestants, a causa de l'alimentació més pobra del necessari, esdevindran petites i dèbils. La resta de l'espècia no es farà pas més forta, però el desconeixement dels veritables factors evolutius portarà a la creença errònia que sempre han sigut els dominants. La divisió en clans generarà tensions i conflictes constants, ja que cada grup lluitarà pel seu propi interès i poder. 

Aquesta espècie, a la llarga, es trobarà amb les conseqüències de les seves pròpies accions. L'entorn natural es veurà afectat i la societat, que un cop va ser harmoniosa, acabarà dividida i enfrontada.

5 comentaris:

NoName ha dit...

Parles de la COP28 i els desastres de la setmana passada, entenc. No et preocupis, els arabs acabaran consumint-se tot el petroli, no hi ha res d'infinit a aquest planeta. Ara bé, em sembla que els peixos patiran bastant fins que el petroli s'acabi...

Peix ha dit...

Estic una mica fart dels humans i de les seves farses.

Els peixos estan condemnats per culpa de l'estultícia humana. Queda l'esperança que alguns sobrevisquin a la seva massacre.

NoName ha dit...

Jo també, però no una mica sino bastant o fins i tot massa. No sé què els costaría parar, hi ha tanta imbecilitat per tot arreu...

L'esperança és que la gent l'acabi liant aviat. Hit the bloody wall d'una vegada sisplau!!

Pons ha dit...

M'ha recordat a aquesta notícia que vaig llegir no fa gaire
https://www.ccma.cat/324/per-que-les-nenes-eren-mes-baixes-que-els-nens-al-neolitic-al-nord-deuropa-la-dieta-clau/noticia/3266386/

NoName ha dit...

Al moment 29:29 començaràs a veure certes coses tipus soft comic:

no va de peixos

Creative Commons License