diumenge, 5 d’abril del 2020

Un dia del meu cap de setmana

Dissabte

Entre les onze i les dotze del migdia. Em desperto. Miro l'hora. Romancejo al llit una bona estona. M'aixeco. Em vesteixo amb roba d'esport. Començo a preparar el dinar. Normalment és un àpat més elaborat que el d'entre setmana i em requereix més temps. Mentre es va cuinant aprofito per netejar la roba, passar l'escombra pel pis i ventilar-lo bé. També li acabo passant la baieta si veig que el terra està molt brut. Es fan les dues o quarts de tres. Dino. Després de dinar llegeixo una estona. Entre les quatre i quarts de cinc. Em vesteixo amb roba de ciclisme. Bec força aigua. Busco alguna sèrie i pujo dalt de la bicicleta i m'hi estic una hora, potser una mica més. Suat i força cansat torno a beure aigua. Em dutxo. No em poso el xandall vell, l'he rentat i encara s'eixuga. Em torno a posar la roba que portava abans. Bereno iogurt amb cereals o codonyat amb formatge. Preparo una massa per fer-me una pizza si em ve de gust menjar pizza. Si no em ve de gust, salto al següent pas. Llegeixo o escric fins quarts de vuit, les vuit. Si no em ve de gust pizza, em faig una massa per fer burritos o per fer-me gyozas o algun menjar estranger. M'estic a la cuina mentre vaig preparant el menjar. Sempre se'm fa tard i embruto molts estris. Les deu, o quarts d'onze. Davant de la tele em poso a sopar. Busco alguna pel·lícula i sopo mirant la pel·lícula. Si la pel·lícula m'interessa, l'acabo, si m'avorreix, paro i escric una estona o vaig al llit.

Diumenge

Entre les onze i les dotze del migdia. Em desperto. Miro l'hora. Romancejo al llit una bona estona. M'aixeco. Em vesteixo amb roba d'esport. És còmode, ràpida de posar. Començo a preparar el dinar. Normalment és un àpat més elaborat que el d'entre setmana i em requereix més temps. Mentre es va cuinant perdo el temps. Miro notícies o vídeos absurds. Avui però he canviat els llençols del llit. Bé, posar i treure'ls de la rentadora i posar-ne de nets al llit no és una feina gaire esgotadora ni que requereixi gaire temps, per tant he tingut temps de mirar notícies i estadístiques de contagiats, morts i supervivents de la pandèmia. També he mirat un vídeo de matemàtiques que explicaven com trobar un radi d'una semicircumferència entaforada dins d'un triangle rectangle. Ah, i un resum de pel·lícules del Chuck Norris. Millor el resum que les pel·lícules. Les dues. Dino. Després de dinar llegeixo una estona. Entre les quatre i quarts de cinc. Em vesteixo amb roba de ciclisme. Bec força aigua. Busco alguna sèrie i pujo dalt de la bicicleta i m'hi estic una hora, potser una mica més. Suat i força cansat torno a beure aigua. Em dutxo. Em torno a posar la roba que portava abans. Bereno. Un iogurt o fruita. Sis de la tarda. Escric o llegeixo fins a les vuit. Sopo alguna cosa suau. Sopa o un tall de peix. Hauria de menjar més però sempre menjo poc els diumenges, ja em passava quan el món es regia amb una normalitat diferent. Llegeixo una estona més. Les onze. Vaig al llit.


Com es pot veure, dormo moltes hores. El meu cos ho aguanta i jo no li diré pas que no i, a més a més, aprofito que no puc sortir a fer rutes amb bicicleta per dormir. També llegeixo molt. Trobava faltar llegir tant. Crec que no ho feia des dels setze anys, quan vaig començar a treballar als estius i ja no vaig tenir tant de temps per passar-me hores llegint. També he deixat molt de banda el telèfon mòbil. El tinc sempre en silenci i a l'habitació. El miro al matí, al migdia un moment i al vespre un moment més. M'allibera no tenir-lo al damunt. Si algú em pregunta alguna cosa, ha d'esperar.

He obviat explicar algunes accions com ara videotrucades o situacions fisiològiques de qualsevol  ésser viu, però, més o menys, així passo aquests caps de setmana. No tinc temps per avorrir-me, però tampoc és que els visqui amb gaire intensitat. Ni ho vull.

3 comentaris:

NoName ha dit...

Doncs... bastant irregulars els caps de setmana, ja ens podem tranquil·litzar. Segur que els teus dies feiners es veuen ordenats per culpa de la feina, tampoc no anirem a envejar la gent esclavitzada.

Dormir és saludable, manté el bon funcionament del sistema nervios i immunitari i redueix el risc de desenvolupar cancers al mínim. Els nostres avantpassats ho feien molt millor que nosaltres, encara ens falta molt per aprendre d'ells! Llegir massa pot suposar un problema per als ulls. Has de llegir de manera regular i amb pauses entre lectura i lectura, binge-reading no és una activitat aconsellada tot i que de tant en tant tots ho farem. El telèfon mòbil sempre ha d'estar en silenci els dies no laborals, fins i tot hi ha qui recomana oblidar-lo apagat a la maleta quan vas de vacances.

Les videotrucades s'haurien d'explicar, no es poden considerar necessitats fisiològiques! Sobta que siguin part del teu dia no feiner...

Peix ha dit...

No val la pena tenir enveja de la vida dels altres, ja que la part dolenta sempre s'amaga.

Crec que de vell seré cec. I no treballo per revertir aquest futur. I el tema de les videotrucades dels dies feiners, formen part de la feina, com no vaig dir que faig commits i coses d'aquestes.

No coneixia el concepte del binge-reading. No crec que ho estigui fent, tinc el meu horari per llegir i no deixo de fer altres feines per culpa seva. De fet, quan el món torni a girar, hauré de relegar aquest "gaudi" als diumenges al vespre, si hi ha sort.

NoName ha dit...

Vols dir? Que ens estàs amagant presentant la teva vida de peix model?? Que sàpigues que al Pons mai no el podràs enganyar amb aquesta mena de trucs mondens!

Si no treballes per revertir al mal futur et costarà pasta. Les videotrucades van estar mencionades com a part dels caps de setmana, això no cola. Esperem evidentment que no estiguis fent cap commit els caps de setmana, ni que et paguin el doble, el teu temps personal no val.

Avui dia es pot binge de la cosa que sigui, binge-eating, binge-shopping, binge-gaming, binge-reading. Som una societat consumista, què més dona?

Creative Commons License