dimarts, 4 de febrer del 2020

Betelgeuse

Betelgeuse es troba al final de la seva vida i ha baixat la seva brillantor. Aquest fet podria ser per dues raons. Per una banda podria passar que finalment ha arribat al seu final i la nostra generació fóssim espectadors d'una gran supernova. Una estrella tan important d'ençà que els homes poblen la Terra brillaria durant uns mesos d'una manera desmesurada i es podria veure durant el dia. Després desapareixeria per sempre. Per altra banda podria passar que es trobés tapada per una mica de pols que desprenen les seves capes més externes i la seva fi encara haurà d'esperar alguns milers d'anys.

Des de ben petit la constel·lació d'Orió m'ha captivat i no és estrany que ho hagi fet. Al llarg de la humanitat aquesta constel·lació ha sigut admirada i representada de moltes maneres diferents. Un dia vaig decidir que a cada estrella l'assignaria a una persona que hagués significat molt per a mi i, de les set estrelles més importants, en tinc quatre d'assignades. La primera va ser per Betelgeuse, la gegant vermella.

Jo no vull que desaparegui. Vull marxar d'aquest món abans que ella hagi marxat, no sé si ho suportaria.

3 comentaris:

NoName ha dit...

No crec que es trobi al final de sa vida ni res d'aquestes històries. Pensa que si fos veritat això ja hauria sortit en un Cas Típic al bloc del Pons, i no és el cas. És poc probable que poguessim assistir a cap espectacle estelar en temps real, no et preocupis. Davant les estrelles aquest planeta és poc més que un bol de peix.

Pons ha dit...

Estic amb l'ahse, no crec que tinguem la sort de veure una nova d’una estrella relativament propera i grossa, seria bastanta casualitat tenint en compte la curta duració d’una vida humana

Peix ha dit...

Ja, tenim vides massa poca cosa respecte l'univers...

Creative Commons License