divendres, 27 de desembre del 2019

Vacances

Seguint la tradició anual, aquest any faré vacances. Sí, he esperat fins al final a gaudir d'uns dies de descans. El meu cap es troba ara mateix sota mínims i la meva productivitat dels últims dies era, com a molt, mediocre.

Anava a dir que també faré vacances del bloc però no tinc cap idea del que faré aquests dies a part de posar la bicicleta dins del cotxe i anar a buscar nous camins. He descobert amb aquest mètode que puc fer més quilòmetres i no em canso tant. Alguns direu que això és fer trampa, que no és anar amb bicicleta però no en teniu ni idea. I amb aquesta refutació us deixo sense paraules. Noteu la meva poca predisposició a pensar ni que sigui un instant.


I pensant sobre la marxa, coses que faré aquests dies:

Aniré a veure el mar i aniré a veure la muntanya. Cantaré cançons. Pensaré molt però res de temes de la feina. Pensaré coses com he de menjar, he de dormir, he de llevar-me, què puc fer avui?, quin fred fa dalt de la bicicleta, és dimarts i em trobo dalt d'una muntanya nevada, és dijous i contemplo el mar. Potser pensaré en persones, o en peixos, o plantes. Oblidaré la meva professió, els dies, les setmanes i em regiré per la posició del sol: és d'hora, és de dia, és tard, és de nit, és de nit, és de nit, encara és de nit... Llegiré fins a gastar les lletres del lector electrònic o, si més no, la bateria diverses vegades. Escriuré poemes i cartes que mai ningú veurà, alguns contes que algun dia, si tot va bé, publicaré i seguiré pensant en com s'estructura un conte molt llarg però d'aquests tipus no m'hi veig capaç per la seva dificultat i complexitat. I res, que vaig a llegir el que he escrit.

Bufa! Estic expressant sorpresa sobre el que acabo de llegir. A veure si demà o demà passat tinc el cap més fresc.

9 comentaris:

NoName ha dit...

Jo crec que mentre et paguin a moments de productivitat mediocre, millor! Pensa que de totes formes un peix treballant per a no res és un peix explotat, llavors més val rendir el mínim per fastidiar igualment :-D

Els km de bici fets amb cotxe no compten!! Sino creus el Pons t'ho pot confirmar!

Quina veu tens? La Sirena? Des de quan canten els peixos?

Peix ha dit...

Els meus amos em paguen per produir i fer-los, en últimes instàncies, rics. I confesso que em sembla bé perquè a mi em donen una feina que m'agrada (de fet massa i aleshores es poden aprofitar una mica de mi) i quan surto me'n puc oblidar, que és el que més valoro. O sigui que soc un peix que es deixa explotar, hi ha d'haver peixos per tot.

Espero que el Pons m'ho confirmi, de fet, més tard, ho aniré a preguntar. En tot cas em reafirmo amb les meves paraules: no en tens ni idea. Una manera molt senzilla de refutar la teva premissa.

Jo soc un peix baríton. Però no vaig a classes de cant per tant podria ser que la meva veu natural sigui una altra. Els peixos cantem i a més a més podem gaudir millor dels sons ja que els rebem abans; per l'aigua viatgen més ràpid i s'hi senten més còmodes que per l'aire.

artur ha dit...

Doncs jo me'n alegro ! Que tinguis bones vacances i un millor any 2020 ;)

NoName ha dit...

I tant que en tinc idea, i tant!! Ja pots preguntar al Pons i t'ho confirmarà ^^

No entenc allò de peix baríton però potser amb altra veu natural. Què vol dir *altra* veu????

Peix ha dit...

Moltes gràcies i igualment, artur!

NoName, ho he preguntat, espero la resposta justa amb delit.
La cosa és que no vaig a classes de cant i podria ser que la meva tècnica cantant no fos bona. Si anés a classe i al cantar una mica bé, podria passar que la meva tessitura fos més aguda o més greu. Però he de dir que el meu coneixement sobre aquest tema és més aviat escàs. Però no només cantem a sota del mar, sempre ritme al nostre món natural. La rajada tocarà i l'esturió s'hi unirà. Sempre hi ha ritme, ritme marí, sota del mar.

NoName ha dit...

No entenc. O tens veu grava, o la tens aguda, quin dubte pot haver-hi??

Prova cantar aquestes tres aries:

1.
https://www.youtube.com/watch?v=xCFEk6Y8TmM

2.
https://www.youtube.com/watch?v=JULs5RoCEgM

3.
https://www.youtube.com/watch?v=_xt06ZnV-u8

La lletra de les primeres 2 la pots trobar a l'Internet mentre al últim ho tens ben fàcil. :-P

En el pitjor dels casos t'has de gravar i fer la comparació entre el to dels cantants i els que et surtin a tu, llavors trobaràs quina veu real tens i no n'hauràs de parlar mai de l'altra. A més a més dubto que puguis cobrir tots els intervals.

Peix ha dit...

Brutal el tercer! M'encanta les diferents interpretacions d'aquesta petita frase. I com ha evolucionat la tecnologia del món de les gravacions! He de reconèixer que puc arribar normalment sense problemes al Fa. Les versions 1 i 2 són impossibles de cantar per a mi, massa agudes. Més avall també hi arribo, a un Mi, però al Re ja no hi estic tan còmode. Per dalt arribo al Fa 3, però com que no sé cantar massa acabo forçant i escurço el rang, sobretot per dalt.

NoName ha dit...

Prova cantar això llavors:

https://www.youtube.com/watch?v=5mqBSpxEBHM

Peix ha dit...

Aquest em va bé!

Creative Commons License