dissabte, 6 de juliol de 2019

Món de fades

Acumulo frases dins del meu cap que no sé escriure. Deixo que donin voltes durant dies i dies fins que se'n van a veure món. Frases de les que recordo la seva existència però que ja he oblidat.

Món de fades

Si m'haguessin dit fa uns anys que vivia en un món de fades hauria contestat: -no m'atabaleu, les mentides ja me les dic a mi mateix-. Tota la vida l'he viscut apartat d'una realitat que no podria suportar. I quan l'he vist de ben a prop, alguna força estranya i malèvola me l'ha guardat al fons dels meus records, perduda gairebé per sempre. 

M'expliquen una història que em fa fàstic i ràbia i premo els llavis per no plorar. Me n'havien explicat una part fa força temps però no tenia res a veure. Dins del meu món de fades havia sigut creïble i no vaig fer cap esforç per contrastar-la. Em faig fàstic per no haver vist la realitat, per haver animat a qui no tocava i, sobretot, per, amb un grau molt més baix que espero que algun dia em puguin perdonar, haver fet el mateix. I no consola el fet que jo també ho hagués patit.

Nota: no tinc cap dret a explicar la història. Ni el tindré.
Nota 2: edito. No és ni molt menys el mateix, però el rerefons s'hi acosta.

9 comentaris:

NoName ha dit...

Però quin problema hi ha?? Tothom viu al món propi, la realitat és un somni trist que cadascú interpreta d'una manera diferent.

La realitat és que tots funcionem en base a un model intern, intocable, de la realitat. Mai no arribaràs a conèixer realment a ningú, dubto molt que la tecnologia avanci tant com per permetre conectar cervells en el nostre temps de vida. :-P

Life is a dream, keep dreaming till the end.

Peix ha dit...

Doncs quina llàstima, potser hem nascut cent anys d'hora...

NoName ha dit...

Jo penso que deu ser més aviat quina sort. Recordo com fa temps comentava amb certa gent que només em podrien donar per coneguda quan haguessin aconseguit compratir algun dels meus malsons més pesats. T'imagines com seria si entrar en els somnis d'altra gent fos possible? :-P

Peix ha dit...

No sé si ho vull imaginar. I si entres al somni d'algú i està somiant que et persegueix amb una destral o alguna cosa similar? I no sé si voldria que algú entrés a veure els meus malsons, ni ha algun que encara ara em persegueix...

NoName ha dit...

Hahaha! Ja veus que és *quina sort*, no pas quina llastima! Hi ha pitjor que perseguir gent amb una destral als somnis, i pensa que conectar-te al cervell d'un altre vol dir arribar a sentir què sent l'altre, també. Total, que segur no voldries.

NoName ha dit...

Alguna vegada has somniat que estaves morint, per exemple? T'imagines compartir el malson d'algú que justament somnia que s'està morint? Sentir la pressió del mal imminent dins del teu cos presoner? Creus que hi sobreviuries??

Peix ha dit...

Osti quin iuiu... Crec, almenys ara no ho recordo, que no ho he somniat mai. Seria molt bèstia sentir aquest somni. Penso que podria ser fàcil quedar-hi atrapat o, si més no, sentir com si el cor fos aixafat per una premsa hidràulica.

NoName ha dit...

Jo ja m'imagino l'escenari del peix arribant al laboratori disposat a compartir el malson del NoName, conectant-se voluntariament als aparells, estenent-se al llit del costat, tancant els ulls i tal. Unes hores després la porta s'obre, entren 2 empleats de la clínica fent conversa amistosa i de cop es paren, atontats.

"Però què ha passat aquí, sisplau...", comença un d'ells deixant-se el got blanc de plàstic amb café de màquina damunt un armariet.

"Em sembla que El Peix va tenir la mala idea de conectar-se als malsons de NoName.", contesta amb lentor l'altre. "Ja li havia advertit que no ho fes i que probablement seria de les pitjors coses que podía fer."

"Estarà mort??"

"Bé, si ho és siguem amables i intentem no presentar-lo al Pons que el llençarà pel water... Quina llàstima! Era un dels millors peixos que teniem a la clínica, sempre nedant com un boig i treient temps record... A la piscina el trobaran a faltar!"

"Com creus que ho fet, aquesta bèstia fastigosa? Hi ha vegades que estic tan cansat d'anar gravant les seves parides!"

"Diria que va morir congelat."

Peix ha dit...

Hahahaha! Fantàstica història :D

Però bèstia festigosa... No serà tant!