dilluns, 18 de novembre del 2024

Dinar de diumenge

El sol entrava de biaix pel gran finestral del menjador il·luminant el meu plat com si fos una obra d'art. Me'l vaig mirar. Un turbot a la brasa acompanyat de patates al caliu. Una delícia; t'encantarà, em van dir amb un somriure afable que vaig interpretar com a maliciós.

Cada peix, de mida indecent per justificar un preu astronòmic, mort, cuit, servit amb una decoració que semblava un homenatge al seu sacrifici, esperava a ser devorat per uns afamats humans. Uns humans que anaven seient entre rialles, cruspint-se amb la mirada un peix que mai gaudiria del confort que ells tenien, que es podrien saltar el dinar i la seva vida no patiria cap daltabaix.

Vaig ser l'últim de seure entre un bon profit general i de seguida el soroll de les rialles va ser desplaçat pel dels coberts colpejant i esmicolant el turbot sense cap mena de respecte a la vida. Com obrien la boca, carregats de plaer per entaforar-hi la carn que se'ls desfeia sense mastegar-la. Que no tens gana?, em va preguntar l'àvia. El meu turbot es refredava sota la meva atenta mirada.  Tenia la boca oberta, un ull cec i l'altre cremat per una brasa i les marques de la graella per tot el seu cos. Entre el martiri i la natura morta, aniré directe a les postres, vaig respondre apartant el plat del meu davant.

1 comentari:

Pons ha dit...

Com diria el difunt Troy McClure, ets un inculte, no coneixes com funciona la cadena alimentària

Creative Commons License