dilluns, 19 de setembre del 2022

El Lluís

Fa milers de milions d'anys, una gran col·lisió entre dos forats negres supermassius en un punt remot de l'univers va provocar una pertorbació de la gravetat. Aquesta pertorbació va començar a viatjar a gran velocitat a totes direccions. Mil o dos mil milions d'anys després, en un altre punt de l'univers, també igual de remot, una estrella de neutrons va ser engolida per un forat negre. També va provocar una pertorbació de la gravetat que va començar a viatjar a gran velocitat a totes direccions. I molt abans que aquests dos esdeveniments, una pertorbació per un fenomen encara més colossal ja viatjava per l'univers. I altres pertorbacions que apareixerien després o ja feia temps que existien també anaven viatjant a totes direccions, cadascuna sense trobar-se amb les altres.

El Lluís treballa de programador en una gran consultoria. Cada matí va a l'oficina, rep les tasques que ha de fer, de seguida té una reunió amb l'equip on s'expliquen com va anar la feina del dia anterior i si tenen algun dubte amb la feina del dia d'avui. Després del cafè, comença a resoldre les tasques, dina de pressa, segueix amb les tasques i quan es fan dos quarts de cinc, surt de treballar i va cap a casa a mirar alguna sèrie fins que es faci fosc. Ell sempre afirma als quatre amics que té que és una gran feina la seva, de gran valor intel·lectual, però la veritat és que només es dedica a traduir a codi les instruccions que li venen donades. I els seus amics, que no són ximples, ho saben, però li deixen dir, ja que no fa mal a ningú. El Lluís té una vida tranquil·la i ben senzilla. No necessita res més. No es preocupa pel seu futur i permet que el temps vagi avançant. És bo que no es preocupi pel seu futur. 

Demà al matí, durant uns mil·lisegons, a tres quarts menys cinc de set, hora europea, els grans i precisos detectors d'ones gravitatòries que hi ha al voltant de la Terra detectaran una sèrie de pertorbacions de la gravetat provinents de qualsevol punt de l'univers. Serà descrit com el fenomen més rar que haurà existit mai i durant dies formarà part dels principals titulars de les notícies, i durant mesos i anys les dades proporcionades pels detectors seran estudiades per bona part dels millors equips científics del món de l'astrofísica. Acabaran descobrint que totes aquelles pertorbacions es van concentrar en un sol punt, anomenat per ells mateixos el lloc més improbable de l'univers, causant un augment dràstic de la gravetat durant un instant. Aquest punt es trobarà a cent quaranta metres sobre el nivell del mar, en una ciutat del prelitoral català, al lavabo d'un pis abandonat. Tornant a demà al matí, el Lluís, en sortir de la dutxa, desapareixerà de cop i volta. Ell i la tovallola es convertiran en un punt minúscul. Molt més petit que un gra de sorra. Serà tan petit que travessarà el terra del seu pis, i també el pis de sota i la botiga de roba, el pàrquing, els fonaments, les roques, l'escorça, el magma i arribarà al centre de la Terra quedant-s'hi fins que aquesta, tard o d'hora, deixarà d'existir. El trobaran a faltar a la feina i també els seus amics, tot i que de seguida a la feina tindrà un substitut igual d'eficient i els seus amics oblidaran al cap de poc la seva presència i els seus petits aires de grandesa. La seva desaparició, del tot inusual, tardarà anys a ser resolta, i ni així serà del tot creïble quan els científics expliquin que el Lluís va tenir la mala sort de trobar-se al moment i al lloc més improbable de l'univers.


Nota: No és la primera vegada que escric aquesta història ni serà l'última.

8 comentaris:

NoName ha dit...

Nota: No és la primera vegada que escric un comentari a aquesta article ni serà l'última.

Nota 2: És millor començar el comentari amb les notes per si de cas.


Ara anem a veure, què passa, que ningú s'adona que el LLuís ha desaparegut perquè:

a. el LLuís és un programador, els programadors no viuen?
b. el LLuís fa un treball de gran valor intel·lectual que consta només en traduir a codi les instruccions que li venen donades, el LLuis pot ser reemplaçat amb una màquina?
c. el Lluís té una vida tranquil·la i ben senzilla, sense necessitats i preocupacions: cap empresa de marketing no el pot convertir en el seu _target_?!
d. el LLuís va ocupant el bany a certes hores del matí quan no toca, això no es fa, queda molt mal vist, és millor fingir que al tal bany no va passar res?
e. totes les opcions de dalt
f. cap de les opcions de dalt
g. cap de les opcions esmentades, els científics encara estan treballant per calcular el punt d'orígen de la mala sort d'aquest noi i/o els seus amics.

NoName ha dit...

Nota 3:
Errata a la Nota:
On posa 'aquesta' llegir 'aquest'.

NoName ha dit...

晚安魚先生,還差一個文章 ...

NoName ha dit...

Torno a escriure un comentari a aquesta entrada:

Aquesta nit mentre menjava una poma de les veritables, vaig veure això i de cop vaig pensar: el Peix ha d'anar al minut 9:45 d'aquest video i mirar uns 10-15 segons, és molt relaxant!

Pons ha dit...

Hi ha dies que em sento Lluís, i que realment no m'importaria que l'univers se m'empassés, altres, en canvi, estic més trist, en dic dilluns.

NoName ha dit...

Encara no has aparescut per a saludar?! Fixa't que és el Pons mateix qui ha entrat al teu bloc-aquari ^^

NoName ha dit...

Oi que t'apuntes a fer snorkel a la Sagrada Família quan pugi el nivell del mar?

Peix ha dit...

Nota: Si bemoll.

NoName, respecte a la pregunta del Lluís, la resposta és la E, sense cap mena de dubte. Però sí que hi ha alguna empresa que en fa el seu _target, i no és pas mèrit del Lluís, sinó perquè està ple d'empreses carronyaires.

Han sigut els 10-15 segons més relaxants de la setmana. Moltes gràcies!

Pons, els dilluns són un concepte creat per la societat per fer notar el nostre poc valor en ella i de com l'hem de servir setmana a setmana en un cicle llarg i decadent que acaba en les vacances de manera temporal i en la jubilació de manera permanent. La dictadura dels dilluns.

NoName, mai faig snorkel, però quan pugi el nivell del mar seré el primer a fer-ne per la Sagrada Família. Ens trobem allà en un tres i no res!

Creative Commons License