dissabte, 26 de març del 2022

D'exercicis i matemàtiques

Fa dies, em trobava fent consultes quan de cop i volta la pantalla del navegador es va obrir i de l'obertura en va sortir un missatge on em proposaven un repte. Evidentment de seguida vaig acceptar. Aquest consistia en un seguit d'exercicis de programació cada vegada més complicats. En alguns exercicis, la complicació era matemàtica, però en altres, la complicació per a mi va ser per entendre l'anunciat.

Ara fa uns minuts he acabat l'últim exercici el qual m'ha portat a descobrir teories matemàtiques que mai m'havia plantejat de la seva existència, però m'ha fet recordar que la teoria inicial l'explicava el professor de matemàtiques de la universitat. Aleshores pensava que mai a la vida em faria servei tot allò que ens intentava ensenyar. Ara he entès que m'equivocava i que la meva arrogància nodrida de desconeixement em feia ser un neci. El que hauria de fer ara mateix és anar-lo a veure, donar-li la raó i prostrar-me als seus peus, però per fortuna aquestes maneres de fer formen part del passat. A més a més el professor al seu moment ja va saber perfectament que era un ximple i que el millor que podia fer era ignorar-me. En un dels exàmens en menys de mitja hora ja vaig entregar-li. L'examen tenia la puntuació al costat de cada pregunta i vaig respondre les preguntes per arribar el cinc i la resta les vaig deixar en blanc. Al cap d'uns minuts, mentre m'esperava a fora que la resta acabessin, el professor va sortir i em va preguntar per què havia anat tan de pressa a respondre. Vaig contestar que només feia l'assignatura perquè era obligatòria, no perquè en tingués cap mena d'interès. Aleshores quina nota creus que trauràs?, em va preguntar. Un cinc, he respost les preguntes suficients per arribar al cinc, vaig respondre amb fatxenderia. I no pateixes que alguna cosa pots haver fallat? Em va preguntar una mica molest davant de la meva insolència. No, estic segur que no m'he equivocat. I va fer que no amb el cap i va tornar a entrar a dins de la sala. Al cap d'uns dies, en veure la nota al taulell, un cinc, ja havia oblidat tot el que m'havia fet arribar a aquella nota. Aquests dies he maleït no haver fet una mica de cas d'allò que ens deia. Per sort per la xarxa es pot trobar tot el coneixement que es vulgui.

Estic molt content, molt més del que estic expressant en aquest text, per haver superat el repte. Aquest repte, per a informàtics (i també per a matemàtics que els agradi la programació), és el Google Foobar.

6 comentaris:

NoName ha dit...

Jo de tu provaria comentar primer al bloc del Pons i després resoldre el repte que sigui, no fos el cas que per culpa de mates no fetes tinguesssis mala sort.

Per cert, quines mates dius que has fet a la uni? Hi ha vegades que trobo a faltar l'analisi matematic de fa temps, no sé com és que la majoria dels fans de les mates vota per a la geometria, mai no he vist cap cosa interessant als dibuixets.

artur ha dit...

Penso, que no hi ha res pitjor que estudiar per obligació... però també es insensat, no estudiar i quedar-se en la ignorància... però bé !, hi han moltes maneres d'aprendre en aquesta vida !.
Salut i felicitats pel cinc i per resoldre el enigmes de google ;)

Pons ha dit...

Ara entenc perquè has deixat d'aparèixer pel meu blog, estaves amb el coi de Google Foobar! Això no era per genis? Ets un geni? Ara penses treballar per Google o què?

NoName ha dit...

A Google no agafen peixos ^^

NoName ha dit...

mags del codi

Peix ha dit...

NoName, quin pop! Estic estressat, he estat dos dies sense estudiar i m'he sentit malament per no fer-ho. He de deixar d'estudiar més dies.

Gràcies, Artur!

Pons, no soc un geni, això és un drama. Seria divertit treballar per Google, però estic massa lluny del nivell que demanen de moment.

Creative Commons License