dissabte, 2 de maig del 2020

L'assassí

Sempre havia intentat escapar-se dels ambients sorollosos. Per aquesta raó va anar a viure en un pis en un carrer poc transitat dels afores de la ciutat.

Un dia, mentre llegia una novel·la curta al seu estudi, sense previ avís, un grup de joves va passar pel carrer fent un gran terrabastall que el va contrariar. Va estar temptat en obrir la finestra i disparar-los a tots amb una escopeta i així, morts, el carrer tornaria a estar en silenci. Els joves, sense saber-ho, van tenir la sort que ningú obrís la finestra i els disparés. La raó no va ser que no tenia cap escopeta a l'abast, sinó que quan s'anava a aixecar de la cadira de l'estudi, va pensar en les conseqüències. Va imaginar-se el soroll de la policia i de les ambulàncies i també el soroll de familiars i amics dels joves que, en un acte de protesta, anirien a fer grans cridòries i repics de cassoles per entorpir el seu silenci.

Un minut més tard, els joves ja havien tombat carrer avall i dins del pis, el silenci era absolut.

9 comentaris:

NoName ha dit...

Jo m'hauria pensat que s'havia anat a viure en un pis d'un carrer poc transitat dels afores de la ciutat pel preu més baix del lloguer, però diguem...

Per al soroll sempre es poden comprar coses com ara el Peltor 3M, redueix bastant i fins i tot pots posar-te'l per dormir.

artur ha dit...

Ve prendre una bona decisió ... ;)

NoName ha dit...

Per cert, avui vas anar al bosc amb bici? Quants amics ereu?? Em sembla que la definició d'individual que teniu a aquest país és "en grups de 3 o 4", m'imagino que per als andalusos l'individual deu ser igual a "grup de 7 o 8", però malgrat això, fins ara sempre havia pensat que individual volia dir 1 sola persona.

Sergi ha dit...

No diré que de vegades no vingui de gust, que t'impedeixin llegir fent soroll és molt irritant. Però és un acte de civisme no aniquilar tot aquell que t'impedeix avançar en la lectura, per més que s'ho mereixi.

NoName ha dit...

Plaix-plaix-plaix

https://www.youtube.com/watch?v=umDKN6MLU84

Peix ha dit...

Jo, que visc al centre, no em molesta el soroll. Li comentaré, això del Peltor 3M, NoName. Pel tema de la sortida en bici, he de reconèixer que no, que fer una volta per un municipi on, si no vaig errat, el 95% de l'espai està asfaltat, no val la pena. M'esperaré uns dies, ja no ve d'aquí! El que trobo molt a faltar és la piscina i em temo que no hi podré tornar aviat.

Segurament sí, Artur. Potser algun dels joves, en un futur, fa un gran avenç per la humanitat. Aleshores és una bona decisió. I si un dels joves és just el contrari? El senyor que volia calma, sense saber-ho ho hauria pogut evitar...

Tinc la confiança, XeXu, que algun dia canvien els valors de la societat i aniquilar els baladrers serà un acte de civisme, i no al revés.

NoName ha dit...

Que t'has enfonsat en alguna bassa de fang? Des del dimarts vintage que no sabem res de tu, el becari està molt preocupat i és bastant sapastre amb l'Ouija...

Peix ha dit...

Aquests dies tinc una gran inspiració per la banda del desenvolupament de codi i ho estic aprofitant d'una manera que alguns podrien considerar de malaltissa.

Aquesta setmana, a més a més, m'ha passat volant. És dijous i tinc el cap que encara és dimarts.

NoName ha dit...

Quina inspiració?? Quants metres té?

Creative Commons License