dijous, 14 d’octubre del 2021

Base

Una de les bases d'aquest bloc de notes és escriure textos que utilitzin un llenguatge accessible però sense ser trivial. De vegades penso que no ho compleixo per cap de les dues bandes. Tot i això prefereixo caure en la trivialitat. Avorreixo els texts embalumats de paraules pomposes i envitricollades i plens d'oracions fastuoses que fan contribucions exigües en el conjunt de l'escrit.

 

I ara el text principal que ha provocat el preàmbul:

Com s'ha d'actuar davant de les calúmnies? Com s'ha d'actuar quan qui t'estimes les encobreix? De vegades tinc por i em sento tan sol entre la gent que m'he de recloure per tornar-me a sentir en companyia. La pell, sempre tan fina i suau, ara és aspre i plena de crostes. Em pregunto d'on surten, la por em xucla la vida i tot jo estic eixarreït. I les arranco i em queda la pell viva que em cou i em torba. 

Com vols que rigui? Com m'ho pots demanar, si em mires amb cara de llàstima, amb cara de saber-ho tot de mi. I què saps? Explica-m'ho, si us plau, perquè jo no sé quin mal tan gran he fet i així poder, si més no, demanar perdó. Però no ho faràs, preferiràs el silenci o em vindràs amb evasives, ja ho sé, i també ho sé perquè dic que no ho faràs, que és així com la majoria de vegades el món s'encalla. És aquesta petita esquerda de silenci que el temps només farà que eixamplar fins que esdevindrà un avenc profund i franquejar-lo serà una tasca tan perillosa que no valdrà la pena córrer el risc. 

M'ha tocat viure la penitència per una injúria que desconec i que el fet de tenir-la perduda a la memòria em fa, si és possible, més culpable. Accepto el càstig i, si m'ho permeteu, demano l'exili, ser desterrat de les vostres vides i quedar com una reminiscència vaga i distorsionada.

4 comentaris:

NoName ha dit...

Em salto al preambul llavors.

Calúmnia HowTo:

La calunnia... è un venticello! Una auretta... assai gentile, che insensibile, sottile,
leggermente, dolcemente, incomincia incomincia a sussurrar. Piano piano...


1. Comprova que saps la lletra de la cançó
2. Comença a cantar La calunnia per refinar la teva veu i arribar a la perfecció
3. Entra al bloc del Pons a la secció de comentaris gratuits
4. Deixa constància d'estar calunniato ala secció de comentaris i en breu es posarà en contacte amb tu un membre de la secta
5. És possible que se't demanin documents extra per comprovar la legitimitat de la teva queixa

Pell Seca HowTo:

1. Comprova si ets Peix
2. Fica't a l'aigua
3. Demana que se't canvii l'aigua del bol de Peix si cal

Riure HowTo:

1. Entra al bloc del Pons

Saltar Avenc HowTo:

1. Entra al bloc del Pons
2. Pregunta com saltar un avenc a la secció de comentaris gratuits

No crec que et podem acceptar la petició d'exili, fa falta gent i la secta es preocupa per tu!

NoName ha dit...

ehm

NoName ha dit...

Endevina quina foto està dedicada al Senyor Peix aquest dimarts vintage ^^

Peix ha dit...

Merda quanta feina que veig que tinc!

Creative Commons License