dimecres, 14 de desembre del 2011

Presó des d'una pantalla

Albert

Des de la primera visita havia entès que el què volia en Manel era un sistema de control i tenir un registre de la feina dels seus treballadors. D'aquesta manera en podria fer un seguiment personalitzat i veure quin treballador era més o menys eficient en cada àmbit per a poder millorar la productivitat de l'empresa. Per sort el Manel al principi li va donar tota la llibertat per dissenyar el programa, però volia tantes coses que no el deixava ni respirar demanant més d'un canvi cada dia fins al punt en què a les nit no hi parava de somiar. Ara un cop entregat, per fi arribava el seu merescut descans.


Manel

Havia aconseguit tenir el què volia: un sistema de control i de registre de tots els moviments dels seus treballadors. Podia fer-ne un seguiment constant i personalitzat de manera que no se li escapava cap moviment en fals. Ara ja tenia la llibertat d'anar a on volgués perquè des de qualsevol lloc podia connectar-se i tenir controlats els seus treballadors. Per fi podia respirar tranquil davant d'un canvi tant important dins de l'empresa. Feia anys que no parava de somiar en aquest dia i ara mirava des d'una pantalla els registres de cada treballador mentre jeia en un sofà durant l'hora del seu descans.


Joana

Es pensava que sempre havia fet bé la seva feina. Gairebé quinze anys al seu servei i mai havia creat cap problema i sempre havia entregat la feina a temps. Però ara l'obligaven a utilitzar un programa que per al control, registre i seguiment de les seves feines. Un programa que va començar per augmentar la capacitat de cada treballador i per ajudar a no perdre el temps però mica en mica el programa havia anat prenent la seva llibertat. Ja no tenia temps per respirar perquè havia de complir el mínim d'hores exigides. Aquest canvi progressiu va anar minvant la seva alegria i anar a treballar ja era una rutina monòtona feixuga que angoixava tota la seva vida. Volia somiar que tot s'acabava però no hi havia temps per a un descans.presó
1 1 f. [LC] [DR] Fet d’estar detingut, privat de llibertat. Pena de presó. Li han sortit dos anys de presó. Fer presó.
1 2 [DR] presó preventiva Privació de llibertat mentre dura la tramitació d’una causa.
2 1 f. [LC] [DR] [DE] Lloc on hom està pres o detingut. La presó de dones era als afores de la ciutat. Ficar algú a la presó.
2 2 [LC] [DE] [DR] presó cel·lular Presó en què cada pres està tancat en una cel·la o apartament separat.
Definició al DIEC 2

3 comentaris:

Gerònima ha dit...

Va, com que aquest escrit el trobo molt i molt interessant, hi deixaré preguntes!
A l'Albert: La seva consciència el deixarà dormir a les nits?

Al Manel: Què espera descobrir amb els registres? I en el cas que tots els treballadors treballin correctament, quin serà el següent pas?

A la Joana: Fins quan aguantarà treballar així?

Mortadel·la ha dit...

Diria que la JOana plegarà avui.

Peix ha dit...

Gerònima, t'escric aquí les respostes:
L'Albert vol poder viure i necessita treballar i segurament s'està tornant fred davant dels problemes dels altres.
El Manel no vol descobrir res, sinó que no té suficient confiança i necessita més control.
La Joana té por de trobar-se sense res i al carrer, i per tant no es queixa. A més a més té la confiança que amb el temps s'arreglarà la situació.

Mortadel·la. No plegarà la Joana. N'estic segur.

Creative Commons License