dilluns, 16 de novembre del 2020

El secret del bosc

Has anat mai a la part més profunda del bosc? És gairebé impossible, allà amaga el secret més ben guardat que té i no vol que el trobis. Si per alguna estranya casualitat algun dia hi arribessis, segurament passaries de llarg sense adonar-te'n. Només si sabessis el que busques i ell t'hi deixés arribar, hi descobriries l'entrada a la resta dels boscos que hi ha pel món i podries viatjar d'una banda a l'altra en una simple passejada.

Als boscos grans l'entrada és enorme i més d'un animal s'ha trobat a l'altra punta del món sense saber com. Intenta buscar-la en un d'aquests boscos, ja se'n preocuparà de fer-te perdre i podries acabar donant voltes durant anys i mai aconseguiries apropar-t'hi a més de deu mil passes. Els boscos petits, en canvi, aquells que hi ha a qualsevol parc de la ciutat, l'entrada és tan petita que ni un mosquit hi pot passar i, per molt que la busquis, serà impossible que la vegis.

Si de des del principi els haguéssim tractat amb el respecte que es mereixen, ens haurien ensenyat el seu secret. Ara seria ben normal viatjar pel món des dels boscos i no pas una idea fantàstica que se'ns fa difícil imaginar.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin bosc? De quin tipus? 林还是森林?

Peix ha dit...

Suposo que 林 vol dir bosc. Així doncs:
- 还 és bosc amb patinet. L'arbre té la copa escapçada.
- 是 és una casa dalt d'un arbre amb una escala per poder-hi accedir.
- 森 és un bosc en una muntanya al fons que té una antena de comunicació al cim.
- 林 és un bosc normal, el que t'imagines quan dius la paraula bosc.

Així doncs em quedo amb el bosc normal. És l'únic que no té la marca dels humans.

NoName ha dit...

还 no és bosc amb patinet! Més aviat és un No caminant.
是 no és una casa dalt d'un arbre amb una escala per poder-hi accedir! Més aviat és un dia amb sol damunt un món sencer que està parat.
森 no té cap antena de comunicació, ni al cim ni a l'entrada.

Peix ha dit...

M'agraden més les meves definicions, la veritat.

是 No té cap sentit que sigui un dia amb sol damunt un món sencer que està parat. Saps les implicacions econòmiques que això suposaria? Que no ho has vist ja amb els confinaments que hem tingut? El món s'ha de moure, ha de produir, ha de talar boscos per fer polígons buits!

NoName ha dit...

Doncs a Xina el món ha d'estar parat, de dia i amb el sol damunt. Qui és el Peix per negar la definició de l'existència d'un continent sencer?!

Peix ha dit...

Per l'efecte marea. Però la Terra està massa lluny del sol per patir-lo. Si estigués més a prop, passaria com la Lluna a la Terra, i només una cara seria visible al sol. I si fos així i la Xina estigués a la cara la visible pel sol, quedaria sempre il·luminat per ell i podríem dir que el continent està parat, de dia i amb un sol al damunt. Per sort no passa, no crec que fos un lloc gaire adient per viure-hi.

Creative Commons License