dissabte, 22 d’abril del 2017

Pont

La meva aportació a Relats conjunts:


De tots els ponts que hi ha a Nova York, que no són pocs, només aquest encara té els llums de Nadal. A la feina, com que molts hi passem cada dia, surt sovint el tema i han sortit teories i especulacions de tota mena. Alguns diuen que l'empresa que s'havia d'encarregar de treure els llums dels ponts va fer fallida just quan només quedava aquest i que cap altre se n'ha volgut fer càrrec. N'hi ha que diuen que el pont quedarà il·luminat tot l'any perquè a la ciutat hi ha tantes celebracions diferents com persones hi ha, i no es vol discriminar a ningú. Alguns diuen que l'ajuntament han decidit deixar el pont il·luminat perquè un dels treballadors municipals encarregats del manteniment del pont va caure el dia de Nadal mentre feia una inspecció rutinària. Es veu que el pobre no es va morir i que des de l'aigua feia uns crits eixordadors que se sentia des de molt lluny. El van recollir gairebé mitja hora més tard, gairebé inconscient i amb clars símptomes d'hipotèrmia. Diuen que fins que no surti de l'hospital no apagaran els llums. És un gest molt bonic, però jo aquesta història no me la crec. L'alçada és força alta per sortir-ne viu i la notícia tampoc la vaig veure per les notícies. Jo dic que és un reclam turístic i comercial del districte. Pur consumisme a part d'un malbaratament dels recursos que ens dona la terra.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs seria una llàstima que el motiu no fos aquest del treballador caigut. La veritat és que, tot i la despesa, em semblaria un gest molt bonic per part de l'ajuntament.

montse ha dit...

Un relat ple de llums de Nadal.

Rafel ha dit...

Un relat amb final inesperat, però força real.

Ada ha dit...

Si, teories en surtiràn moltíssimes, però quina serà la vertadera? Qui sap... les llegendes urbanes són molt originals, de vegades superen la realitat.
Deixes una veritat oberta, cadascú decidirà amb quina versió es queda del relat!

Creative Commons License