dimecres, 4 de novembre de 2020

Discurs de l'ascensor

Per tal que un projecte tingui èxit, s'ha de poder explicar en poques paraules, afirmaven grans experts de l'emprenedoria. És el discurs de l'ascensor, dit en anglès, no fos cas que l'odi a la llengua els ennuegués. De totes maneres, l'avorriment que sentia quan els escoltava no em va fer oblidar els seus ensenyaments.

Aquest migdia, en baixar al garatge, m'he topat amb la veïna del replà que també baixava a buscar el cotxe. Mentre esperàvem s'ha posat bé la màscara i li he comentat si volia que baixéssim per separat, que jo em podia esperar, que no anava amb pressa. M'ha respost que no feia falta i que no passaria res. Hem entrat a l'ascensor i he pensat que podria parlar-li d'un projecte que fa temps que em ronda pel cap. He d'admetre que jugava amb avantatge, ja que l'ascensor del bloc és força vell i baixa a una velocitat tan pausada que sovint m'exaspera. Set pisos més la planta baixa i el garatge. He demanat permís si podia fer-li un discurs de l'ascensor, per veure si era un projecte amb possibilitats d'èxit o no. M'ha respost que sí, que encantada d'escoltar-me i poder-me ajudar.
—El projecte és el següent: obrir en canal a la noia dels cabells rinxolats. —Ha fet un pas enrere prement l'esquena contra la paret. A mi m'ha semblat estrany, quin problema hi ha amb el projecte si és ràpid i senzill d'explicar? S'ha tret la màscara i s'ha posat a cridar amb un histerisme malaltís. Tota ella se sacsejava, envaint el meu espai i de tant que es movia em colpejava amb els seus cabells a la cara. M'he acotat, m'he tret la motxilla i he agafat el ganivet de serra que avui portava a sobre. Ella cridava i premia el botó de l'alarma sense parar. Em tenia eixordat, però no he perdut la calma. Havíem baixat dos pisos. M'ha esgarrapat la cara. A mi em tenia confós el seu comportament, potser havia oblidat alguna part del que em parlaven els grans experts de l'emprenedoria. L'esgarrapada m'ha molestat, és clar, i amb el mànec del ganivet de serra l'he deixat mig estabornida. Els "clongs" de l'ascensor vell s'han deixat sentir ara que dins de la cabina hi regnava el silenci.


Epíleg:
Els grans experts tenien raó.

10 comentaris:

artur ha dit...

M'ho temia !!...... ;) és que no tens remei ! heheheh La junta de veïns, t'obligarà a partir d'ara a baixar a peu els set pisos, la planta baixa i el garatge !
Salut :)

NoName ha dit...

Ja ho diuen que és perillós no respectar la distància de seguretat social. Evidentment va ser tonteria que us fiquessiu 2 persones dins un ascensor, vell o nou. Estem de pandèmia, qui encara es pensa que tot és flors i cohets l'ha dinya. De totes formes, m'agradaria comentar que això de veure un peix amb motxilla i que a més a més dins la motxilla porti un ganivet és molt d'LSD.

NoName ha dit...

Es pot saber què estaves fent el Dia Internacional del Gran Pons?

Peix ha dit...

Ostres, hi ha càstigs i càstigs, Artur, però això d'obligar-me a anar a peu a partir d'ara... Hi ha molt rancor per part de la junta de veïns!

Sí, sí, la gent no respecta res ja. Les distàncies són importants i s'han de mantenir. Els peixos no prenem LSD, som animals sans. Només prenem mercuri i microplàstics. Que en són de bons!

Doncs estava amagat, es veu que l'empresa de neteja de l'escala es va enfadar força quan van trobar-se tot el merder a l'ascensor i, és clar, no me'ls volia trobar. Ara espero que s'hagin calmat una mica. La gent per no res ja s'altera.

NoName ha dit...

Diria que embrutar en temps de pandèmia no és una bona estrategia per sobreviure. I si es tracta de llocs públics encara menys!

Què passa si vas pujant les escales a peu, això és gratis!! Jo m'he comprat un stepper, que aparells més grans no sé si entren a les 2 habitacions petites que tinc com a auxiliars al meu pis. Confesso que m'agradaria poder tenir una banda per correr, però sé que és demanar massa. Vivim en temps xungos, val més saber adaptar-se i estar agraït per les benediccions que en trobem de tant en tant, com ara poder pujar escales gratis. I si vas amb motxilla o carret de compra ple millor ^^

P.S.
Si l'agraiment no et surt de forma natural recomano mirar series xineses per aprendre com fer-ho.

Peix ha dit...

He buscat això de l'stepper (no tinc gaire coneixement dels aparells de gimnàstica).

https://www.youtube.com/watch?v=b-X1j0P1G20

Després ha seguit un vídeo d'exercicis que sembla dels anys 90.

https://www.youtube.com/watch?v=JMD6Bhpg2Zo


Tens habitacions al teu pis? En quin tipus de mansió vius?

P.S.
Merda. Gràcies!

NoName ha dit...

Quines coses més estranyes mires... Pffff!

El meu aparell és mini i es pot trobar a Decathlon. El trobo una mica lent però per 40€ no està malament. Recordem que som gent de números interessada pel rendiment ^^

Tinc habitacions al pis, quina pregunta és aquesta? És una mansió de 60 metres quadrats, amb piscina en format banyera i balcó en format galeria. Com a mínim tinc un lloc on estendre la roba rentada i la cuina no es troba a la sala, que ja és molt. I tu? Que no tens espai a la teva peixera? No et creguis que als vaters hi ha molt més, eh?

Fixa't sobre tot en el final:

https://www.youtube.com/watch?v=Fmbabxg7DfU

Peix ha dit...

Comprar-se un cotxe per anar a dues rodes és malgastar els diners. Les motocicletes són més barates. He vist un peix pescat amb arc (això sí que és ser bèstia). Vaig veure fa temps la imatge de la moto parada en una cursa de bicicletes. Què fotia parat allà al mig? A mi m'agrada anar sol amb bici, ningú em molesta, penso en les meves coses i vaig al meu ritme sense esperar ni fer esperar a ningú. No m'hi veuràs mai en una situació així!

El meu pis té rebedor, cuina, menjador, sala d'estar i despatx o estudi tot junt. I si hagués pogut triar, també hi tindria el dormitori. Les parets em sobren. 60 metres quadrats, ja m'agradaria arribar-hi!

NoName ha dit...

LLavors on dorms? Dins el forn o sota l'escriptori del despatx?

Peix ha dit...

Depèn de l'època de l'any, a l'estiu al forn hi fa força calor i a l'hivern sota l'escriptori del despatx hi fa fred. Així doncs no caic a la rutina de dormir sempre al mateix lloc.